Vilac Kartová hra Žltý trpaslík

    Vilac Kartová hra Žltý trpaslík
    search
    • Vilac Kartová hra Žltý trpaslík

    Obľúbená kartová hra Žltý trpaslík zabaví celú rodinu.

    V7617
    Vilac
    Tento produkt bude odoslaný do: 24 hodin
    26,55 € S DPH 22.13 € (bez DPH)
    Množstvo
    Posledné kusy v sklade


    Dostupná doprava
    • Osobný odber Zadarmo
    • Vyzdvihnutie na predajni, Hlavná 84/65, Rabča

    • Preprava kuriérom 3,40 €
    • 24-48 hodín.

    • Slovenská pošta 6,60 €
    • Balík na poštu - 24-48 hodín.

    • Zásilkovna - Zásielkovňa 5,00 €
    • 24 hodín

    • Odberné miesta 2,40 €
    • Odberné miesta


     

    Doprava - pri nákupe nad 75€ platíme dopravu za Vás

     

    Poradenstvo - náš kvalifikovaný personál Vám poradí

     

    Platba kartou - bezpečná online platba kartou

    Žltý trpaslík (Nain Jaune), tiež známy ako Lindor, je klasická francúzska kartová hra obľúbená pre svoju prísnosť najmä ako rodinná hra. Nechajte sa okúzliť prevedením s dielmi z masívneho dreva a atraktívnymi ilustráciami. Set obsahuje štandardný balíček pokerových kariet, ktorý môžete spoločne so žetónmi využiť na mnoho ďalších kartových hier.

    Pravidlá hry:

    Na začiatku sú medzi hráčov rozdelené v rovnakom počte žetóny troch hodnôt (desaťbodové, päťbodové a jednobodové) v závislosti na tom, koľko hráčov hrá a koľko kôl chcete odohrať (viac žetónov znamená viac kôl a dlhšiu hru). Potom, na začiatku každého z kôl, hráči rozdelia 15 svojich žetónov do škatuliek, 10 náleží žetón za každého hráča, ♣J 2 žetóny, ♠Q 3 žetóny, K 4 žetóny a 5 žetónov na 7. Žetóny, ktoré v škatuľkách zostali z predchádzajúcich kôl, sa ponechajú a pripočítajú do ďalšieho kola hry. V ďalšom kroku a na začiatku každého kola vyberiete rozdávajúceho, ktorý medzi hráčov rozdá celý balíček kariet (spravidla po troch).

    Proti smeru hodinových ručičiek, po pravici rozdávajúceho, začína prvý hráč odložením ľubovoľnej karty na hraciu plochu (napríklad 5 ) a pokračuje odkladaním vo vzostupnom číselnom rade bez ohľadu na farbu kariet (6, 7, ...), dokiaľ mu nechýba ďalšia karta v postupnosti – jej hodnotu oznámi ostatným hráčom. Ďalší hráč v poradí sa potom snaží na číselným rad nadviazať a pokračovať v postupnom odkladaní kariet. Hráč, ktorý postupnosť zavŕši odložením kráľa, začína nový rad kartou podľa vlastného výberu. Ak nie je schopný žiaden z hráčov dokončiť číselný rad, začína nový rad s kartou podľa vlastného výberu ten, kto doložil poslednú kartu.

    Pokiaľ má hráč aktuálne v poradí k odloženiu kartu, ktorá je zastúpená v pätici škatuliek na hracej ploche (10, ♣J, ♠Q, K, 7) a mieni ju využiť, nahlási túto skutočnosť ostatným hráčom (vopred dohodnutým zvolaním) a s odložením karty mi pripadnú na ňu vsadené žetóny. Pokiaľ nemá hráč v úmysle takú kartu využiť alebo to zabudne nahlásiť, stávka prepadá a zostáva v škatuľke do ďalšieho kola hry. Hráč, ktorý po skončení kola stále drží niektorú z pätice uvedených kariet, musí (okrem iného) do príslušnej škatuľky prisadiť toľko žetónov, koľko sa v nej aktuálne nachádza.

    Víťazom kola sa stáva hráč, ktorý ako prvý odloží všetky svoje karty. Ostatní mu musia vyplatiť množstvo žetónov zodpovedajúce hodnote kariet, ktoré im zostali v rukách (figúra 10 bodov, eso 1 bod, ostatné karty podľa hodnoty). Ak sa niektorému z hráčov podarí odložiť poradovo všetky karty naraz (tzv. „opera“), získava okrem žetónov od ostatných hráčov tiež všetky žetóny zo škatuliek hracej plochy.

    Hráč, ktorý nie je schopný na začiatku kola staviť príslušný počet žetónov do škatuliek (celková suma jeho žetónov klesla pod 15), je vyradený z hry. Víťazom sa nakoniec stáva hráč s najväčším počtom žetónov.

    Hra obsahuje:

    - 5 herných škatuliek

    - 54 kariet

    - 85 žetónov

    Hra je určená pre 3-8 hráčov

    Rozmer balenia: 31,5 x 31,5 x 4 cm

    Vhodné od 5 rokov

    Certifikát CE

    V7617
    1 ks

    Špecifické referencie

    ean13
    3048700076175

    Tabuľka dát

    Vek
    5+
    Stav tovaru
    Nový
    Materiál
    drevo
    papier
    Batérie
    nie
    Počet hráčov
    3-8
    Dĺžka hry
    30-60 minút
    Komentáre (0)
    Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.